Headerafbeelding

Frank Arts in 6 vragen

Argowil groeide in ruim 20 jaar uit tot een bedrijf met een uitgebreide en trouwe klantenkring, 70 medewerkers en 2000 m2 productieruimte. Wat is volgens jou het geheim van deze groei?

Wij stellen de klant en de klantvraag centraal in onze organisatie. Daarmee spelen we in op de behoefte van klanten. Wij hebben ons ontwikkeld tot een lokale speler in de markt met aandacht voor het concept van Total Cost of Ownership. Wat wij vertalen naar korte levertijden, voorraadhoudend voor de klant en directe leveringen aan de productie van klant, als dat gewenst wordt.  Daarnaast geven we ook duidelijk aan dat voor bepaalde projecten met grote volumes, onze kostprijs niet kan concurreren met de lage loon landen.

Waarom besloot Argowil met een MT (managementteam) te gaan werken en wat betekende dit voor jou?

Na investeringen in systemen,machines en panden, is het belangrijk geworden om te investeren in goede, gekwalificeerde mensen om mij heen. Dat heeft geresulteerd in een MT voor Argowil. Een gedeelte van mijn taken is verdeeld onder specialisten om het bedrijf verder te brengen. Het is even wennen geweest, maar als ik de resultaten zie, ben ik erg tevreden over het opzetten van een MT. Het maakt Argowil toekomst bestendig.

Wat is de grootste uitdaging in je werk als directeur? En wat is de grootste uitdaging voor Argowil?

Mijn grootste uitdaging is de continuïteit voor Argowil. Ik voel mij verantwoordelijk voor de continuïteit van werk voor de mensen die voor mij werken.  Daar wordt iedere dag aan gewerkt en daarvoor is groei nodig om dit te kunnen garanderen.

Wat is de belangrijkste trend in jullie branche en hoe spelen jullie erop in?

We merken de laatste jaren meer werk in Nederland, in plaats van de lage loon landen wordt uitbesteed, reshoring. Volume, communicatie en korte levertijden, spelen hierin een rol. Wij hebben hierop ingespeeld door een vollediger pakket aan te bieden. Wij kunnen middels EPlan ook een tekeningpakket aanleveren van de kabelbomen. De klant kan een complete dienst afnemen.

Hoe combineer je je drukke werk bij Argowil met je vrije tijd/je gezin?

Mijn bedrijf is ook een hobby voor mij. En dan krijg je er energie van in plaats van stress. Die energie heb ik dan weer over voor mijn gezin en de invulling van mijn vrije tijd. Dat geeft dan de goede balans. En volgens mij functioneert met balans alles goed.

Naast wie zou je graag willen zitten tijdens een lange vliegreis en waarom?

Een persoon is lastig om aan te wijzen, er zijn veel interessante mensen om mee te praten. Maar ik zou dan wel eens naast een van de politieke leiders willen zitten. Zij willen natuurlijk ook hun doelen bereiken, maar daar is veel geduld voor nodig. Ik zou daar wel eens wat van willen leren.

Frank Arts
Eigenaar
Copyright © 2021 - Argowil

Created by